Actualiteiten 
 Route 
 Contact 
Disciplines

Acupunctuur
Cesartherapie &
   Feldenkrais
Coaching,
   Integratieve 
   psychotherapie &    Hypnotherapie
Diëtiste
Fysiotherapie
Haptotherapie
Huisartsenpraktijk
Kinder- &
   Jeugdpsycholoog
Kinderspreekuur
   Eindhoven
Kunstzinnige therapie
Lichaamsgerichte    psychotherapie &    traumatherapie
Logopedie &
   Dyslexiebehandeling
Logopedie &
   stemtherapie
Mindfulness
Natuurgeneeskunde &
   Iriscopie
SpeelRuimte
Yoga

Restyled by JB design

Kunstzinnige therapie

Kunstzinnige therapie helpt je om vanuit je eigen kracht, je kwaliteiten en valkuilen te ontdekken en je gezonde kant te versterken. Daarbij kan het je meer in contact brengen met je gedachten, emoties en behoeften.

Werkvormen
Met kunstzinnig werken wordt het eigen helende vermogen gewekt. De krachten in de mens die gezonde ontwikkeling bevorderen, worden aangesproken en kunnen een hulp zijn bij het herstel van lichamelijke- en/of psychische verstoringen in het evenwicht tussen ziekte en gezondheid. Door de inzet van de verschillende beeldende technieken en materialen kan het denken, voelen en willen worden aangesproken en kan zo een evenwicht ontstaan tussen deze gebieden. Met kunstzinnige therapie ga je actief aan de slag met tekenen, schilderen of boetseren. Op deze manier wordt er op zoek gegaan naar mogelijke antwoorden op de hulpvraag en dienen nieuwe ontwikkelingskansen zich aan.

Ervaring niet nodig
Ervaring met tekenen, schilderen of boetseren is absoluut geen voorwaarde om de therapie te kunnen volgen. Kunstzinnige therapie is een non- verbale therapie. Het doen en ervaren van het kunstzinnig werken staat voorop, niet het gesprek. Waar nodig kan een gesprek helpen om tot reflectie en inzicht te komen.

Voor wie
Kunstzinnige therapie is geschikt voor kinderen (vanaf 4 jaar), jongeren, volwassenen en ouderen. Wil je zelf actief aan je gezondheid en ontwikkeling werken? Durf je de uitdaging aan te gaan om nieuwe ervaringen op te doen en je ontwikkeling in eigen hand te nemen? Dan biedt kunstzinnige therapie mogelijkheden.

Kunstzinnige therapie kan behulpzaam zijn bij het herstel van lichamelijke- en/of psychische klachten. Ook wanneer ontwikkelingsvragen aan de orde zijn, wanneer je ervaart dat je vastloopt in je leven of werk, kan kunstzinnige therapie ondersteunend en verhelderend werken.

Vergoeding
De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondslag (NVKToag) en de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ). Veel verzekeraars vergoeden kunstzinnige therapie daarom geheel of gedeeltelijk via het aanvullend pakket.

Om te kunnen starten met kunstzinnige therapie neem je of zelf rechtstreeks contact op met de kunstzinnig therapeut, of vraag je een doorverwijzing aan bij je huisarts, de bedrijfsarts of het zorgteam van de school. Actief werken met beeldende technieken levert nieuwe ervaringen op en helpt je je ontwikkeling in eigen hand te nemen.

Meer informatie


Annemiek Herremans - kunstzinnig therapeut
Geregistreerd lid NVKToag
Aangesloten bij de NVAZ   www.verbindingverbeeld.nl

Gezondheidscentrum +
Jan Smitzlaan 7
5611 LD Eindhoven
Tel.: 06 4406 6722  
E-mail: aherremans@verbindingverbeeld.nl